
تعریف سیستم تهویه مطبوع
تهویه مطبوع یا هوارسانی دلپذیر یا هوایش دلپذیر شاخهای از مهندسی مکانیک است. وظیفه آن تأمین شرایطی است که موجب رفاه انسان شود و برای نگهداری محصول یا فرایند خاصی مورد نیاز باشد. برای انجام چنین عملی دستگاهی با ظرفیت مناسب بایستی نصب و در طی سال کنترل گردد. ظرفیت دستگاه با حداکثر بار لحظهای واقعی تعیین میگردد و نوع کنترل نیز با توجه به شرایطی که باید در طی مدت اعمال پیک بار و بار جزئی تأمین شود، مشخص میشود.
نگاره یک چرخه خنک سازی ۱- مبدل حرارتی ۲-شیر انبساط گرمایی ۳-اواپراتور ۴-کمپرسور
تخمین بار ممکن است گاهی به روش دقیق و گاهی نیز با روشهای سرانگشتی انجام گیرد. دقت در تخمین بار یکی از عوامل بهینهسازی مصرف انرژی است. تهویه مطبوع معمولاً شامل: سرمایش، گرمایش، رطوبت زنی و رطوبت زدائی وتصفیه هوا میباشد.
محتویات
تهویه مطبوع
کلیه تجهیزاتی برودتی و حرارتی که وظیفه ایجاد شرایط رفاه برای انسان شود تهویه مطبوع نامیده می شود.
این وسایل سه عامل مهم رطوبت و دما و سرعت جریان هوا را به کنترول در می آورند . تهویه مطبوع ها جدای این سه عامل گرد و غبار را از بین می برند ، هوای محیط را پاکیزه و میکروب های آن را نیز حذف می کنند .
کولرهای گازی مانند ، کولر گازی پنجره ای ، کولر گازی ایستاده ، کولر سقفی و … جز سیستم های تهویه مطبوع هستند.
سیستم تهویه مطبوع
این سیستم ها خود به انواع گوناگونی تقسیم بندی می شوند که هرکدام با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد.
در زیر برخی از دسته های پر کاربرد سیستم های تهویه مطبوع آورده شده است.
انواع سیستم های تهویه مطبوع
تهویه مطبوع تمام آب
از مزیت بارز سیستم های تهویه مطبوع تمام آب هزینه نگهداری و راه اندازی پایین است اما عیب اساسی آنها عدم تغییر رطوبت محیط است.
آب در موتور خانه در دستگاههای حرارتی مانند دیگ بخار یا دیگ آبگرم، گرم میشوند و برای گرمایش ساختمان در فصول سرد مورد استفاده قرار میگیرد. برای فصول گرم مثل تابستان در موتورخانه از چیلر یا آبسرد کن برای تهیه آب سرد استفاده میشود و برای سرمایش ساختمان از این آب سرد استفاده میگردد.
از این سیستم می توان جهت سرمایش و گرمایش بهره برد.
تهویه مطبوع تمام هوا
تجهیزات تهویه مطبوع تمام هوا جای زیادی را اشغال می کنند اما به نسبت تهویه مطبوع تمام آب کامل تر است.
توسط یک هواساز مرکزی هوای گرم و یا سرد تامین می شود. هوا به وسیله دریچه ها و دیفیوزرها وارد فضای مورد نظر شده و پس از جذب بارهای حرارتی و برودتی توسط کانال برگشت از داخل فضا خارج می شود.
سیستم های تهویه مطبوع تمام هوا به دو دسته سیستم های حجم هوا ثابت با دمای متغییر ( CAV ) و سیستم های دما ثابت و حجم متغیر ( VAV ) تقسیم بندی می شوند.
تهویه مطبوع آب-هوا
طبیعتا مزیت و بدی های هر دو تهویه مطبوع تمام آب و تمام هوا را در خود جای می دهد زیرا ترکیبی از این دو سیستم است . در این سیستم گرمایش به وسیله آب و سرمایش به وسیله هوا صورت می گیرد.
تهویه مطبوع انبساط مستقیم
در این سیستم های تهویه مطبوع ، مبرد در داخل کویل ها تبخیر گردیده و هوای عبوری از روی کویل ها باعث خنک شدن محیط می گردد.
برچسب ها تهویهتهویه مطبوع هواتهویه مطبوع آبسیستم های تهویهتهویه مطبوع چیستتوضیح تهویه مطبوعتوضیح درمورد تهویه مطبوعتعریف تهویه مطبوعآشنای با تهویه مطبوعآشنای با سیستم تهویه مطبوعتاسیسات تهویه مطبوع
نظرات ارسال شده